Home / EKONOMIKA / Zdravotná poisťovňa Union podpísala dodatok k zmluve, Zdravita dostane viac financií

Zdravotná poisťovňa Union podpísala dodatok k zmluve, Zdravita dostane viac financií

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Predstavitelia Zdravita, o. z. a Union zdravotnej poisťovne, a.s. podpísali dodatky k zmluvám a dohodli sa na zvýšení úhrad pre členov Zdravity.

Ako sa píše v tlačovej správe, k takémuto kroku mohli pristúpiť najmä vďaka podpísanej dohode Zdravity a zdravotnej poisťovne (jún 2017) s podmienkou prísunu dodatočných príjmov pochádzajúcich zo zvýšenia odvodov za poistencov štátu.

Historicky minimálna sadzba

V týchto dňoch členovia Zdravity dostávajú poštou podpísané dodatky zo zdravotnej poisťovne. „Zdravita ako dlhoročný zástupca ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a jej členov pokračuje v rokovaniach so zdravotnými poisťovňami, keďže finančne podvyživený ambulantný sektor je nevyhnutné dofinancovať,“ skonštatoval generálny riaditeľ Zdravity Marián Šóth.

Odporúčame:
Prvé postihy pre smrť malého Sebastiána, nemocnica v Nitre prepustila primárku a námestníčku

Optimizmus podľa Šótha nedodáva ani výška sadzby za poistencov štátu na budúci rok, ktorá klesne na historické minimum 3,71 %.

Chýbajú zdroje na bežný chod

„V súčasnosti sa sústredíme aj na rokovania o konkrétnych zmenách zmluvných podmienok vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni, a.s. tak, aby došlo k reálnemu zlepšeniu podmienok pre členov Zdravity od 1. januára 2018. Východiskom zlepšenia podmienok ambulantných lekárov v roku 2018 je Memorandum o zvýšení úhrad do ambulantného sektora o 8 % v porovnaní s rokom 2017, ktoré bolo odsúhlasené zo strany poisťovne i Zdravity,“ objasnil.

Odporúčame:
Sociálna poisťovňa začína vyplácať vianočné príspevky, dostane ich vyše milión dôchodcov

Šóth tiež konštatoval, že lekári chcú poskytovať kvalitnejšiu a dostupnejšiu zdravotnú starostlivosť, ale chýbajú zdroje na bežný chod ambulancie, zdroje sú limitované a pribúdajú povinnosti. „Chápeme situáciu, ale nie je možné ju udržať, ambulancie zanikajú bez náhrady,“ uzavrel generálny riaditeľ.

Viac k témam: Union zdravotná poisťovňa, zdravotné poisťovne
Zdroj: Webnoviny.sk – Zdravotná poisťovňa Union podpísala dodatok k zmluve, Zdravita dostane viac financií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda schválila nové nariadenie, ktoré navrhuje rozšíriť okruh zamestnaní v priemysle pre ľudí z tretích krajín

Novú úpravu si vyžiadala naliehavosť situácie u niektorých povolaniach najmä v spracovateľskom priemysle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *