Home / SLOVENSKO / Muž nahlásil bombu na súdoch v Prešove a Košiciach, policajti ho za pár minút vypátrali (foto)

Muž nahlásil bombu na súdoch v Prešove a Košiciach, policajti ho za pár minút vypátrali (foto)

22.9.2020 (Webnoviny.sk) – Nahlásenú bombu polícia v spolupráci s hasičmi na súdoch v Prešove a Košiciach nenašla. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, preverovanie ukončila polícia v oboch mestách s negatívnym výsledkom.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, v súvislosti s nahlásenou bombou museli súdne pojednávania prerušiť a budovy krajského a okresného súdu evakuovali zhruba o 8:40. Preverovanie trvalo na krajskom súde približne hodinu, na okresnom o niečo dlhšie.

„Na prešovských súdoch išlo v tomto roku už o deviaty prípad, keď sme pre nahlásenie bomby museli súdy evakuovať,“ uviedla pre agentúru SITA Petrufová. Ako dodala, v septembri to bol už tretí takýto prípad. Rovnako tri prípady zaznamenali aj v júni.

Ako informovala polícia na sociálnej sieti Facebook, páchateľa vypátrali do 10 minút. Za šírenie poplašnej správy hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: bombový poplach
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž nahlásil bombu na súdoch v Prešove a Košiciach, policajti ho za pár minút vypátrali (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *