Home / SVET / Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland

Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland

21.9.2020 (Webnoviny.sk) – Na väčšine územia Nového Zélandu v pondelok prestanú platiť obmedzenia súvisiace so šírením koronavírusu. Výnimkou bude akurát najväčšie mesto Auckland, kde sa v auguste vyskytli početné ohniská nákazy, pre ktoré následne uvalili viacero opatrení. Po stretnutí s poprednými zákonodarcami o tom v pondelok informovala predsedníčka vlády Jacinda Ardernová.

V prípade spomenutého Aucklandu pristúpili aspoň k určitej úľave zavedených nariadení, keďže na zhromaždeniach sa po novom bude môcť zúčastniť stovka osôb namiesto doterajšieho počtu desať ľudí. „Auckland potrebuje trošku viac času. Sme na správnej ceste, ale v Aucklande je naďalej potrebný opatrný prístup,“ povedala Ardernová.

Viac o téme: Koronavírus

Zdravotnícke orgány v pondelok nehlásili žiadne nové prípady ochorenia COVID-19. Na Novom Zélande je momentálne 62 aktívnych prípadov, 33 pochádza z miestnych komunít a zvyšných 29 majú na svedomí ľudia vracajúci sa zo zahraničia.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový Zéland plánuje zrušiť obmedzenia proti COVID-19 na väčšine územia, výnimkou bude Auckland © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *