Home / SVET / Grécke ostrovy zasiahla búrka so silou hurikánu, cesty zavalili stromy a ľudia zostali bez elektriny (foto+video)

Grécke ostrovy zasiahla búrka so silou hurikánu, cesty zavalili stromy a ľudia zostali bez elektriny (foto+video)

18.9.2020 (Webnoviny.sk) – Viaceré ostrovy západne od gréckej pevniny zasiahol vietor so silou hurikánu a silný dážď. Prírodný živel tam spôsobil výpadky prúdu a museli v súvislosti s ním tiež uzavrieť niektoré cesty.

Silná búrka nazývaná Ianos by sa mala v priebehu piatka presunúť nad pevninu a zasiahnuť aj časti južných oblastí Peloponézu, no počítačové modely naznačujú, že by nemala priamo zasiahnuť hlavné mesto Atény.

Úrad civilnej ochrany informoval, že ostrovy Zakynthos, Kefalonia a Ithaki v Iónskom mori hlásia škody, výpadky elektriny a uzávierky ciest v dôsledku popadaných stromov.

Školy vo viacerých oblastiach západného Grécka zostali zatvorené a úrady požiadali obyvateľov, aby nevychádzali von.

Viac k témam: búrka, extrémne počasie, popadané stromy, výpadok elektrickej energie
Zdroj: Webnoviny.sk – Grécke ostrovy zasiahla búrka so silou hurikánu, cesty zavalili stromy a ľudia zostali bez elektriny (foto+video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *