Home / SLOVENSKO / Epidemiologická situácia v Trnave sa zhoršuje, krízový štáb prepína COVID semafor na červenú

Epidemiologická situácia v Trnave sa zhoršuje, krízový štáb prepína COVID semafor na červenú

18.9.2020 (Webnoviny.sk) – Krízový štáb v Trnave rozhodol, že od pondelka 21. septembra budú v rámci pôsobnosti samosprávy platiť sprísnené opatrenia na predchádzanie šírenia koronavírusu. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v meste.

Rúško, hygiena, odstupy

Zároveň sa na základe rozhodnutia konzília odborníkov na štátnej úrovni prepína tzv. COVID semafor v okrese Trnava na červenú. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová.

„Všetky kroky konzultujeme s Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave. Prosíme občanov, aby sa správali zodpovedne k sebe aj k okoliu a rešpektovali aktuálne usmernenia. Je veľmi dôležité dbať na dôkladnú hygienu rúk, dodržiavať bezpečné odstupy a samozrejme, nosiť ochranné rúško,“ hovorí viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

Viac o téme: Koronavírus

Na Okresnom úrade v Trnave bude v piatok dopoludnia zasadať pandemická komisia, ktorá sa bude zaoberať situáciou v regióne.

Prísnejšie opatrenia

V Trnave budú od pondelka platiť prísnejšie hygienické opatrenia v priestoroch mestského úradu, ako aj v priestoroch mestských inštitúcií. Pri vstupe do budov bude návštevníkom meraná telesná teplota.

Stretnutia výborov mestských častí a rokovania komisií budú zvolávané len v nevyhnutných prípadoch, zasadnutie mestského zastupiteľstva, plánované na koniec septembra, sa uskutoční bez prítomnosti verejnosti. Budova radnice na Hlavnej ulici 1 bude pre verejnosť zatvorená, prístupná bude len pre vopred naplánované návštevy.

V prípade sobášov v obradnej miestnosti radnice bude môcť byť prítomných najviac 30 svadobčanov, na pohreboch bude môcť byť najviac 40 ľudí. Prísnejší hygienický režim bude platiť aj v mestskej nocľahárni pre ľudí bez domova, ale aj na vonkajších ihriskách a športoviskách.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Epidemiologická situácia v Trnave sa zhoršuje, krízový štáb prepína COVID semafor na červenú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *