Home / SLOVENSKO / Pri Brankovskom vodopáde zahynul muž, zasahovali horskí aj leteckí záchranári

Pri Brankovskom vodopáde zahynul muž, zasahovali horskí aj leteckí záchranári

17.9.2020 (Webnoviny.sk) – Horskí záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra sa pri Brankovskom vodopáde neúspešne pokúšali zachrániť 63-ročného muža. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Po prijatí oznámenia boli na miesto udalosti vyslaní traja profesionálni a jeden dobrovoľný záchranár HZS, najbližšie dostupná posádka rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a zároveň bola o súčinnosť požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

„Po príchode do oblasti odviezli horskí záchranári terénnym vozidlom posádku RLP bližšie k miestu udalosti, odkiaľ záchranné zložky pokračovali peši. Po príchode ku pacientovi spoločne pokračovali v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii a medikamentóznej liečbe. Žiaľ, napriek veľkej snahe sa nepodarilo muža zachrániť,“ uviedla HZS.

Vrtuľník sa vrátil na základňu a do oblasti boli privolaní príslušníci polície, ktorí udalosť zdokumentovali. „Horskí záchranári následne telesné pozostatky nebohého muža pozemne a za pomoci lanovej techniky transportovali na cyklochodník, kde ich odovzdali obhliadajúcemu lekárovi,“ dodala HZS.

Viac k témam: rýchla lekárska pomoc (RLP), smrť, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS)
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri Brankovskom vodopáde zahynul muž, zasahovali horskí aj leteckí záchranári © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *