Home / SLOVENSKO / Poslanec Poliačik po odchode zo SaS smeruje do Progresívneho Slovenska

Poslanec Poliačik po odchode zo SaS smeruje do Progresívneho Slovenska

BRATISLAVA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Poslanec Národnej rady SR a bývalý člen strany SaS Martin Poliačik smeruje do Progresívneho Slovenska.

„Progresívne Slovensko má reálnu šancu priniesť novú kvalitu do slovenskej politiky. Je to hnutie budované zospodu, plné kvalitných ľudí a s hodnotovou výbavou, ktorá je mi najbližšia,“ potvrdil poslanec Denníku N.

Odporúčame:
Poliačik vysvetlil svoj odchod zo strany SaS, o možnej spolupráci rokuje s Progresívnym Slovenskom

Ako denník píše, Poliačik zrejme nezostane len radovým členom, ale bude sedieť vo vedení Progresívneho Slovenska. To musí aj schváliť jeho príchod. Tvárami hnutia sú dnes napríklad IT podnikatelia Ivan Štefunko a Michal Truban či právnička a aktivistka Irena Biháriová.

Poliačik oficiálne oznámil svoj odchod zo SaS 9. novembra. O tom, že plánuje vstúpiť do Progresívneho Slovenska, sa hovorilo už v tom čase.

Denník píše, že Progresívne Slovensko začiatkom týždňa zverejnilo prieskum, ktorý si objednalo v agentúre Focus. Tvrdia, že voľbu nového hnutia zvažuje 9,6 percenta voličov. Nový politický subjekt zaregistrovalo ministerstvo vnútra koncom novembra po odovzdaní petície s 13 500 podpismi. Progresívne Slovensko o sebe hovorí ako o jasne proeurópskom stredovom hnutí, spolupracuje s európskou frakciou liberálov (ALDE).

Viac k témam: Martin Poliačik, Progresívne Slovensko, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanec Poliačik po odchode zo SaS smeruje do Progresívneho Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *