Home / SVET / Hlavným problémom vytvorenia nemeckej vlády je Seehofer a rodiny utečencov

Hlavným problémom vytvorenia nemeckej vlády je Seehofer a rodiny utečencov

BERLÍN 5. decembra (WebNoviny.sk) – Hlavným problémom pri snahe o vytvorenie budúcej nemeckej vládnej koalície je momentálne otázka, či majú mať za utečencami, ktorí dostali v Nemecku azyl, právo prísť aj ich najbližší rodinní príslušníci – manželky či manželia a deti. Vyplýva to z vyjadrení viacerých politikov zo strán, ktoré o budúcej koalícii rokujú.

Zelení trvajú na tom, že rodiny majú právo za azylantmi prísť a argumentujú, že ak by to tak nebolo, Nemecko by sa zachovalo veľmi nehumánne.

Odporúčame:
Bavorský premiér Seehofer odstúpi, chce sa viac venovať celonárodnej politke

Podobný postoj má aj Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) a dokonca aj významná časť Kresťanskodemokratickej únie Nemecka/Kresťansko-sociálnej únie Bavorska (CDU/CSU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Problémom je však postoj Horsta Seehofera, šéfa CSU, ktorý povolenie príchodu rodín utečencov jednoznačne odmieta. Aj v rozhovore pre utorňajšie vydanie denníka Bild vyhlásil, že niečo také je preňho „nepredstaviteľné“, keďže by to podľa neho „viedlo k masívnej migrácii“.

Viac k témam: Angela Merkelová, Horst Seehofer, migranti, Nemecko, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlavným problémom vytvorenia nemeckej vlády je Seehofer a rodiny utečencov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *