Home / SLOVENSKO / Je s cestovaním naozaj koniec? Kam ešte môžeme vyraziť?

Je s cestovaním naozaj koniec? Kam ešte môžeme vyraziť?

16.9.2020 (Webnoviny.sk) – Cestovanie je pre mnohých z nás obľúbenou aktivitou, ktorá nám prináša nové poznatky a zážitky. Dnešná doba umožňuje ľuďom precestovať takmer celý svet a spoznávať nové kultúry, tradície a strhujúce miesta.

Práve preto sme si zvykli, že každoročne sa aspoň raz vyberieme do zahraničia a necháme sa hýčkať v prepichových hoteloch. Covid 19 však tento rok mnohých ľudí od možnosti cestovať odstavil. Tí opatrnejší z nás tento rok dovolenku neabsolvovali, iní bez problémov išli do zahraničia. Ak sa aj do zahraničia chystáte, určite nezabudnite na cestovné poistenie a dodržujte všetky zásady bezpečnosti. Tiež by ste mali aktívne sledovať situáciu v danej krajine, aby ste sa nedostali do karantény. V tomto článku vám prinášame tipy, ktoré vám pomôžu vybrať si najbezpečnejšie formy dovolenky, ktoré môžete absolvovať bez ujmy.

Vyrazte do prírody

Príroda je miestom, kde si môžete oddýchnuť a zároveň načerpať nové sily. Niet divu, že ľudia často vyhľadávajú takéto formy dovolenky. Príroda a otvorené priestranstvá sú aj v súčasnej situácii najbezpečnejšou dovolenkou. Korona vírusu sa totiž darí predovšetkým v uzavretých a málo vetraných priestoroch. Príroda je preto priestorom, kde nemá žiadnu silu, pretože ide o otvorené priestranstvo s množstvom čerstvého vzduchu, ktorý neustále prúdi.

Dovolenka v prírode môže byť ešte bezpečnejšia, ak zvolíte súkromné ubytovanie. Takéto formy ubytovania sú najmä na horách veľmi časté, vo forme rôznych chatiek s prístupom priamo na turistické chodníky. Takáto forma dovolenky je takmer plne bezpečná, pretože okrem pár turistov sa nedostanete do kontaktu so žiadnymi inými ľuďmi. Tiež je vhodné vyberať si miesta, ktoré nie sú až také známe, pretože je väčšia pravdepodobnosť, že stretnete minimum ľudí.

Krásy Slovenska

Slovensko je krásnou krajinu a veľa domácich si to uvedomilo až počas tejto pandémie. Naozaj tu máme neustále čo objavovať, či už sa to týka kultúry, tradícií, či prírody. Pri pohybe na Slovensku je ohrozenie najmenšie, pretože vo všeobecnosti je Slovensko ešte stále minimálne zasiahnuté. Pri pohybe však odporúčame plniť všetky bezpečnostné opatrenia. Výhodné je tiež voliť kratšie výlety, napríklad aj jednodňové. Pri viacdňových výletoch môže byť záchranou vlastná kuchyňa v ubytovni, ktorá vám umožní stravovať sa bez prítomnosti ďalších ľudí.

Chystáte sa počas pandémie cestovať, prípadne boli ste už na dovolenke? Aký typ dovolenky ste zvolili a aké opatrenia ste dodržiavali. Podeľte sa s nami o vaše názory a skúsenosti v komentároch ?.

Informačný servis

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *