Home / SVET / V Etiópii zastrelili nemeckého turistu, fotografoval si okolie

V Etiópii zastrelili nemeckého turistu, fotografoval si okolie

ADDIS ABEBA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Pri útoku na severovýchode Etiópie zahynul nemecký turista, informáciu potvrdilo nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Štátna tlačová agentúra Etiópie uviedla, že útok sa stal v nedeľu neďaleko lávového jazera Erta Ale v regióne Afar.

Odporúčame:
Video: V londýnskom metre nastala masová panika, ľudí vystrašila údajná streľba (video)

Miestny turistický sprievodca utrpel zranenia. „Obe osoby sa odčlenili od skupiny turistov a fotografovali si okolie, keď na nich vystrelil neznámy ozbrojený muž. Páchateľa sa pokúšame zadržať,“ povedal miestny úradník pre tlačovú agentúru. Nemeckého turistu zatiaľ neidentifikovali.

Etiópska vláda viní z útokov na turistov susednú Eritreu, ktorá ale tvrdenia odmieta. Pri konflikte, ktorý sa stal v roku 2012, zahynuli v oblasti dvaja Nemci, dvaja Maďari a Rakúšan. V roku 2007 zločinci uniesli piatich Európanov a 13 Etiópčanov, neskôr ich ale prepustili. Región Afar je populárnym miestom pre výskumníkov a turistov, naďalej sa tam ale vyskytujú ozbrojenci.

Viac k témam: Etiópia, Nemecko, turista
Zdroj: Webnoviny.sk – V Etiópii zastrelili nemeckého turistu, fotografoval si okolie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *