Home / SVET / Skaza na západnom pobreží USA má už desiatky obetí, mestá sužuje dym z požiarov (video)

Skaza na západnom pobreží USA má už desiatky obetí, mestá sužuje dym z požiarov (video)

13.9.2020 (Webnoviny.sk) – Rozsiahle lesné požiare na západnom pobreží Spojených štátov majú už vyše 30 obetí, informuje spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestne úrady.

Len v štáte Oregon pritom hlásia ešte desiatky nezvestných a jeden z predstaviteľov záchranných zložiek sa vyjadril, že by sa mali pripraviť na množstvo obetí.

Klimatické zmeny

Požiare v amerických štátoch Oregon, Kalifornia a Washington vyčíňajú už tri týždne, zničili tisícky domov a vyhnali desiatky tisíc ľudí.

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden v sobotu varoval, že „klimatické zmeny“ predstavujú bezprostrednú, existenčnú hrozbu a obvinil prezidenta Donalda Trumpa, ktorý existenciu klimatických zmien odmieta, z popierania reality.

Zlá starostlivosť o lesy

Trump, ktorý by mal v pondelok pricestovať na návštevu Kalifornie, zas z lesných požiarov viní nedostatočnú starostlivosť o lesy.

Znečistenie ovzdušia spôsobené požiarmi dostalo oregonský Portland na prvú priečku miest s najhoršou kvalitou ovzdušia na svete, pred San Franciscom a Seattlom.

Viac k témam: lesné požiare
Zdroj: Webnoviny.sk – Skaza na západnom pobreží USA má už desiatky obetí, mestá sužuje dym z požiarov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

MAAE znepokojujú možné izraelské útoky na jadrové zariadenia Iránu, tvrdí Mariano Grossi

Teherán v nedeľu zatvoril z bezpečnostných dôvodov jadrové zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *