Home / šport / Hokej / Černákova asistencia Tampe Bay nestačila, „ostrovania“ znížili stav série (video)

Černákova asistencia Tampe Bay nestačila, „ostrovania“ znížili stav série (video)

12.9.2020 (Webnoviny.sk) – Hokejistom New Yorku Islanders sa až na tretí pokus podarilo zdolať hráčov Tampy Bay Lightning vo finále Východnej konferencie v play-off zámorskej NHL. „Ostrovania“ v piatkovom súboji zdolali „blesky“ 5:3 a stav série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:2.

Tampe Bay v piatok nestačila ani asistencia slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý na ľade strávil 17:22 min a okrem gólovej prihrávky na presný zásah Tylera Johnsona na 3:3 si pripísal aj dve strely na bránku a jeden „hit“.

Ostrovania prišli o dvojgólové vedenie

Islanders v zápase v kanadskom Edmontone prišli o vedenie 1:0 aj 3:1. V záverečnej päťminútovke tretej tretiny však pridali štvrtý a piaty gól mužstva Brock Nelson s Justinom Pageauom. A to rozhodlo. Osem piatkových gólov dosiahlo osem rôznych strelcov.

Mnoho chalanov dnes previedlo kvalitné výkony v prospech tímu. Je super, že sme to dotiahli k víťazstvu,“ povedal Nelson podľa oficiálneho webu NHL.

Morálnu silu svojich zverencov vyzdvihol tréner Barry Trotz. „Bojujeme v tejto sezóne už vo štvrtej sérii vyraďovacej časti a doteraz sme sa museli vyrovnávať aj s prehrami po viacnásobnom predĺžení či inými vecami. Stále sa dokážeme skoncentrovať na dôležité okamihy a nemyslieť na minulosť,“ poznamenal kouč.

Súboj ruských brankárov pre Varlamova

Súboj dvoch ruských brankárov dopadol v piatok lepšie pre Semiona Varlamova, ktorý predviedol 34 úspešných zákrokov a tiež bol dôležitou súčasťou triumfu NY Islanders. Jeho náprotivok v bránke súpera Andrej Vasilevskij zneškodnil 31 striel „ostrovanov“. „Dnešná prehra je ťažká, rovnako ako všetky neúspechy. Dôležité bude, aby sme na ňu čím skôr zabudli, poučili sa z nej a kráčali vpred. Už nemôžeme zmeniť to, čo sa stalo,“ poznamenal obranca Tampy Bay Victor Hedman na NHL.com.

V noci zo soboty na nedeľu je na programe štvrtý duel série medzi Dallasom Stars a tímom Vegas Golden Knights, „hviezdy“ slovenského beka Andreja Sekeru vedú 2:1 na zápasy. Tampa Bay Lightning a New York Islanders si opäť zmerajú sily v nedeľu.

Viac k témam: NHL, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Černákova asistencia Tampe Bay nestačila, „ostrovania“ znížili stav série (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *