Home / SLOVENSKO / Bardejov presúva kultúrne podujatia, pre koronavírus viaceré mesto aj zrušilo

Bardejov presúva kultúrne podujatia, pre koronavírus viaceré mesto aj zrušilo

11.9.2020 (Webnoviny.sk) – Mesto Bardejov sa rozhodlo zrušiť alebo presunúť na neskoršie obdobie všetky masové kultúrno-spoločenské podujatia, ktorých je organizátorom. Podobný krok odporúča aj ďalším organizátorom masovejších podujatí.

Vyplýva to zo záverov piatkového rokovania krízového štábu mesta Bardejov, ktoré sa zaoberalo vývojom situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 nielen v okrese a meste Bardejov, ale aj v rámci celého Slovenska.

Rozhodli sa na základe odporúčaní hygienika

Ako informoval vedúci referátu tlačového odboru a medzinárodných vzťahov Mestského úradu v Bardejove Štefan Hij, krízový štáb dospel k rozhodnutiu o zrušení, respektíve presunutí podujatí na základe odporúčaní hlavného hygienika Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v snahe zabrániť šíreniu nákazy.

Odloženie podujatí sa podľa neho aktuálne týka pripravovaného vystúpenia Folklórneho súboru Sami sebe, podujatí v rámci osláv 200. výročia narodenia Bélu Kélera a 20. výročia zápisu mesta do UNESCO, akcie Hry rytiera Rollanda, ale aj akcií v rámci Európskeho týždňa mobility, divadelných predstavení a aktivít v Kine Žriedlo.

Zodpovednosť za zdravie je prvoradá

V prípade avizovaného konania vedeckej konferencie Bardkontakt, ktorá sa mala konať 23. a 24. apríla, ju odsúva na neskorší termín. O spôsobe jej konania bude Mestský krízový štáb včas informovať. „Vedeniu samosprávy Bardejova, ako aj Mestskému krízovému štábu je nesmierne ľúto, že musí prijať takéto prísne opatrenia, ale zodpovednosť za zdravie a bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov nášho mesta je prvoradá,“ uviedol Hij.

Mestský krízový štáb zároveň k dôslednému zváženiu konania vyzvalo aj organizátorov ďalších podujatí. V prípade ich konania majú dbať na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

„Najmä odporúčania týkajúce sa spôsobov rozmiestnenia sediacich návštevníkov, monitorovania ich odporúčaných počtov, povinného používania prekrytia tváre a dezinfekcie, ako aj ďalších opatrení a odporúčaní kompetentných štátnych orgánov,“ dodal Hij.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, zážitkové podujatia
Zdroj: Webnoviny.sk – Bardejov presúva kultúrne podujatia, pre koronavírus viaceré mesto aj zrušilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

HARABÍN: P. Pellegríni, to ani v Bangladéši nemôže byť. TO VIDEO musíte vidieť

Situácia okolo Petra Pellegriniho a jeho protikandidáta v prvom kole prezidentských volieb Štefana Harabina sa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *