Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Výsledná podoba Strategického priemyselného parku Nitra je stále otázna, štát rokuje s Jaguarom

Výsledná podoba Strategického priemyselného parku Nitra je stále otázna, štát rokuje s Jaguarom

10.9.2020 (Webnoviny.sk) – Štát intenzívne rokuje o konečnej podobe Strategického priemyselného parku Nitra, v rámci ktorého pôsobí aj Jaguar Land Rover. Ešte v roku 2015 bola totiž podpísaná zmluva o spolupráci pri realizácii tohto parku, v ktorej sa štát zaviazal, že pre potreby zamestnancov automobilky ako aj ostatných firiem sídliacich v parku, zabezpečí výstavbu občianskej vybavenosti.

Tento záväzok podľa konateľa spoločnosti MH Invest Borisa Kačániho platí. „Momentálne je stav taký, že intenzívne rokujeme s Jaguarom o zmysluplnosti jednotlivých objektov tejto občianskej vybavenosti. Pracujeme na právnej analýze, procesne ako túto vec zrealizovať, aby bol dodržaný zákon a aby štát pri tejto činnosti a investícii minul čo najmenej verejných zdrojov,“ vyhlásil.

Spoločnosť MH Invest má dve hlavné úlohy, a to zabezpečiť dokončenie infraštruktúrnych projektov súvisiacich so Strategickým priemyselným parkom Nitra a správu a údržbu niektorých objektov v rámci tohto parku.

Viac k témam: MH Invest, priemyselný park Nitra – Sever
Zdroj: Webnoviny.sk – Výsledná podoba Strategického priemyselného parku Nitra je stále otázna, štát rokuje s Jaguarom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *