Home / SVET / Námestníka ministra energetiky zatkli pre korupciu, mal spreneveriť šesťsto miliónov rubľov

Námestníka ministra energetiky zatkli pre korupciu, mal spreneveriť šesťsto miliónov rubľov

9.9.2020 (Webnoviny.sk) – Námestníka ruského ministra energetiky zatkli pre podozrenie zo sprenevery verejných peňazí v hodnote viac ako 600 miliónov rubľov (v prepočte zhruba 6,7 milióna eur).

Fondy boli určené na nový IT systém

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie v stredu oznámil, že Anatolij Tichonov, ktorý je jeden z ôsmich námestníkov ministra Alexandra Novaka, čelí obvineniam zo zneužitia verejných fondov určených na nový IT systém.

Ako informuje denník Kommersant, peniaze údajne čerpal v rokoch 2013 – 2015 cez Ruskú energetickú agentúru, ktorej vtedy šéfoval.

Tichonova zadržali v utorok v Moskve a strávil deň vypovedaním, uviedla pre agentúru AFP Marina Litvinovičová z Ruskej asociácie návštevníkov väzníc.

Pre korupciu zatkli viacerých ministrov

V ostatných rokoch ruské úrady zatkli pre korupciu viacero ministrov, námestníkov a popredných úradníkov, aby podporili verejný záväzok prezidenta Vladimira Putina bojovať s týmto problémom.

Opoziční aktivisti však tvrdia, že zákon sa uplatňuje selektívne na potrestanie alebo vyhrážanie sa jednotlivcom, ktorí sa dostali do konfliktu s Putinovou vládou.

Odhaľovaniu korupcie v politických a podnikateľských kruhoch na vysokých miestach sa venuje aj opozičný líder Alexej Navaľnyj, ktorý sa po otrave zotavuje v nemeckej nemocnici.

Viac k témam: korupcia, sprenevera, zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Námestníka ministra energetiky zatkli pre korupciu, mal spreneveriť šesťsto miliónov rubľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *