Home / SVET / Anglicko v rámci opatrení proti šíreniu COVID-19 zavádza nové pravidlá pre navrátilcov z gréckych ostrovov

Anglicko v rámci opatrení proti šíreniu COVID-19 zavádza nové pravidlá pre navrátilcov z gréckych ostrovov

8.9.2020 (Webnoviny.sk) – Veľká Británia v pondelok zaznamenala opäť takmer tritisíc nových prípadov koronavírusu a v rámci opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 predstavila tzv. ostrovnú politiku.

Viac o téme: Koronavírus

Tá bude vyžadovať, aby každý, kto sa vráti do Anglicka zo siedmich gréckych ostrovov vrátane Kréty, Mykonosu a Santorini, putoval do povinnej 14-dňovej karantény. Do tejto skupiny patrí aj Lesbos, Serifos, Tinos a Zakynthos. Na ostatné grécke ostrovy sa povinná karanténa nevzťahuje.

Ako uviedlo tamojšie ministerstvo zdravotníctva a sociálnej starostlivosti, v pondelok testy potvrdili ďalších 2 948 infikovaných. Deň predtým zaznamenali dokonca 2988 nových prípadov, čo bol najvyšší prírastok od mája.

Aj keď vyšší počet prípadov možno čiastočne pripísať masívnejšiemu testovaniu, prudký nárast s veľkou pravdepodobnosťou spôsobilo aj zmiernenie predchádzajúcich opatrení. Britský minister zdravotníctva Matt Hancock uviedol, že situácia je „znepokojujúca“, poprel však, že vláda stratila kontrolu nad šírením koronavírusu. Poznamenal, že veľké množstvo nových prípadov má na svedomí najmä veková skupina ľudí mladších ako 25 rokov, ktorí nerešpektujú nastolené pravidlá.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii, preventívne opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Anglicko v rámci opatrení proti šíreniu COVID-19 zavádza nové pravidlá pre navrátilcov z gréckych ostrovov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *