Home / SVET / Slovensko má na Cypre vyše 200 vojakov, na ostrove pomáhajú udržiavať vojenskú rovnováhu

Slovensko má na Cypre vyše 200 vojakov, na ostrove pomáhajú udržiavať vojenskú rovnováhu

8.9.2020 (Webnoviny.sk) – V rámci mierovej misie Unficyp na stredomorskom ostrove Cyprus v súčasnosti pôsobí celkovo 241 slovenských profesionálnych vojakov.

Ako ďalej v tlačovej správe informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková, na stretnutí s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Cyperskej republiky Nicosom P. Nicolaouom to skonštatoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Doplnil, že úlohou vojakov, ktorí sú v rámci misií na ostrove prítomní 19 rokov, je zabezpečiť integritu nárazníkového pásma a udržanie vojenskej rovnováhy na rozdelenom ostrove.

Naď zároveň vyzdvihol vzájomnú spoluprácu SR a Cypru aj počas pandémie COVID-19. „Prostredníctvom Vzdušných síl Ozbrojených síl SR sme napríklad zabezpečovali prevoz občanov v rámci repatriácií na Slovensko aj Cyprus,“ povedal. Šéf rezortu obrany v utorok 8. septembra tiež rokoval s veľvyslancom Kazašskej republiky Romanom Vasilenkom.

Viac k témam: Mierová misia UNFICYP, Ozbrojené sily SR, slovenskí vojaci, vzdušné sily
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko má na Cypre vyše 200 vojakov, na ostrove pomáhajú udržiavať vojenskú rovnováhu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *