Home / SLOVENSKO / Papier, vďaka ktorému ste sa mali vyhnúť noseniu rúška, môžete zahodiť. Je to hoax

Papier, vďaka ktorému ste sa mali vyhnúť noseniu rúška, môžete zahodiť. Je to hoax

8.9.2020 (Webnoviny.sk) – Polícia SR upozorňuje na klamlivý dokument, ktorého nositeľ nemusí nosiť rúško na miestach, kde je to povinné. Policajti však toto tvrdenie vyvracajú. Radia dodržiavať pravidlá, zákony a nariadenia týkajúce sa obmedzenia šírenia koronavírusu tak ako v období od marca do mája. Informovali o tom vo svojom profile venovanému hoaxom a podvodom na sociálnej sieti.

Policajti podotýkajú, že uvádzaný predpis v dokumente, ktorý upravuje zoznam ľudských nebezpečných nákazlivých chorôb, je obsolentný a pre činnosť polície SR v súčasnej dobe bezpredmetný.

Viac o téme: Koronavírus

Zároveň poukazujú, že ich citované vyjadrenie o skončení krízovej situácie má informatívny charakter a uvádzajú sa v ňom možnosti ďalšieho trestnoprávneho postihu v súvislosti s COVID-19, ak by mimoriadna situácia bola opätovne vyhlásená. Dodávajú, že pri nenosení rúška je vyvodenie administratívnej zodpovednosti možné a príslušné správne orgány porušenie tejto povinnosti sankcionujú.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: hoax, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Papier, vďaka ktorému ste sa mali vyhnúť noseniu rúška, môžete zahodiť. Je to hoax © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *