Home / EKONOMIKA / Nitrianskej fabrike Foxconn sa počas pandémie darí, týždenne naberá desiatky pracovníkov

Nitrianskej fabrike Foxconn sa počas pandémie darí, týždenne naberá desiatky pracovníkov

7.9.2020 (Webnoviny.sk) – Nitrianskemu Foxconnu sa napriek aktuálnej situácii spôsobenej koronavírusom darí. Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca fabriky Peter Krč, jeden z našich najvýznamnejších producentov elektroniky zaznamenal na európskych trhoch oživenie dopytu. S tým podľa neho súvisí aj aktuálne navyšovanie počtu pracovníkov.

„Počas COVID-19 mimoriadnej situácie sme počty zamestnancov neznižovali, v súčasnosti na pokrytie dopytu prijímame rádovo desiatky nových pracovníkov týždenne,“ uviedol Krč.

Spoločnosť Foxconn Slovakia je na slovenskom trhu od júla 2010, jej začiatok však siaha až do 90. rokov, keď firma Sony Slovakia začala svoju výrobu v Trnave.

Zameriava sa hlavne na výrobu a predaj spotrebnej elektroniky, najmä LCD a LED televízorov, herných konzol a výrobe plošných spojov.

V minulom roku zvýšil závod svoj zisk o 43 % na 12,36 mil. eur a jeho tržby dosiahli 1,205 mld. eur. Priemerne v ňom pracovalo 1 545 zamestnancov.

Viac k témam: elektronika
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitrianskej fabrike Foxconn sa počas pandémie darí, týždenne naberá desiatky pracovníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *