Home / SVET / Spolupracovníčku Svetlany Cichanovskej uniesli za bieleho dňa, ženu násilím strčili do mikrobusu

Spolupracovníčku Svetlany Cichanovskej uniesli za bieleho dňa, ženu násilím strčili do mikrobusu

7.9.2020 (Webnoviny.sk) – Vedúcu kampane Svetlany Cichanovskej v nedávnych prezidentských voľbách v Bielorusku a jej najbližšiu spolupracovníčku Mariu Kolesnikovovú v pondelok pravdepodobne uniesli v centre Minska.

Ako uvádza web tut.by, členku tzv. koordinačnej rady podľa svedkyne neznáme osoby posadili do mikrobusu a odišli s ňou preč. Bieloruská polícia medzičasom referovala, že jej dôstojníci Kolesnikovovú nezadržali.

„Videla som ju naživo. Neďaleko múzea parkoval tmavý mikrobus. Kráčala som vpred a zrazu som počula zvuk telefónu padajúceho na asfalt a akési dupotanie. Otočila som sa a videla som, že ľudia v civile a maskách tlačili Mariu do mikrobusu. Jeden z tých ľudí zdvihol jej spadnutý telefón, naskočil do mikrobusu a odišli,“ povedala dievčina menom Anastasia. Tá priznala, že sa neodvážila incident nakrútiť na mobilný telefón, pretože bola príliš blízko k maskovaným ľuďom a bála sa, že unesú aj ju.

Hovorca koordinačnej rady Anton Rodnenkov pre tut.by uviedol, že Kolesnikovová bola v čase zmiznutia sama služobne v centre mesta.

Viac k témam: policajné násilie, prezidentské voľby v Bielorusku, protesty v Bielorusku, únos
Zdroj: Webnoviny.sk – Spolupracovníčku Svetlany Cichanovskej uniesli za bieleho dňa, ženu násilím strčili do mikrobusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

MAAE znepokojujú možné izraelské útoky na jadrové zariadenia Iránu, tvrdí Mariano Grossi

Teherán v nedeľu zatvoril z bezpečnostných dôvodov jadrové zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *