Home / SVET / Turista vyrušil zubra v ruji v kroví, ten muža bez mihnutia oka napadol

Turista vyrušil zubra v ruji v kroví, ten muža bez mihnutia oka napadol

7.9.2020 (Webnoviny.sk) – Zamestnanci Bielovežského národného parku v Poľsku pátrajú po samcovi zubra európskeho, ktorý v pondelok napadol turistu. Šesťdesiatjedenročný muž bol ráno na prechádzke v Bielovežskom pralese, keď ho zviera napadlo a zranilo. Muž je v nemocnici, uviedol miestny policajný náčelník Tomasz Krupa.

Šéf národného parku Michal Krzysiak pre agentúru AP uviedol, že neskôr po incidente videl na mieste stopy jedného veľkého zubra, s najväčšou pravdepodobnosťou samca. Muž a zubor museli na seba naraziť nešťastnou náhodou v kroví, a keďže je zubor väčší, muža napadol.

Keďže je obdobie ruje, zubry sú obzvlášť rozrušené a agresívne, doplnil Krzysiak. Útoky zubrov na ľudí sú podľa neho ojedinelé, keďže sa ľuďom zvyčajne vyhýbajú. Zamestnanci hľadajú zubra, aby zabránili ďalším podobným prípadom a tiež skontrolovali jeho stav.

Zubre sú najväčšie cicavce Európy a sú prísne chránené. V Bielovežskej rezervácii a okolí ich voľne žije zhruba 770. V Poľsku žije celkovo približne 1 800 zubrov a celosvetová populácia má okolo 7 000 jedincov.

Viac k témam: turista, útok zvieraťa, zubor
Zdroj: Webnoviny.sk – Turista vyrušil zubra v ruji v kroví, ten muža bez mihnutia oka napadol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *