Home / SVET / Čína by mohla viac otvoriť odvetvie služieb zahraničnej konkurencii, prisľúbil to prezident Si Ťin-pching

Čína by mohla viac otvoriť odvetvie služieb zahraničnej konkurencii, prisľúbil to prezident Si Ťin-pching

6.9.2020 (Webnoviny.sk) – Čínsky prezident Si Ťin-pching sľúbil väčšie otvorenie čínskeho odvetvia služieb zahraničným konkurentom. Uviedol to na Čínskom medzinárodnom veľtrhu obchodu a služieb, prvom veľtrhu v krajine od vypuknutia pandémie koronavírusu, na ktorý účastníci mohli prísť aj osobne.

Viac o téme: Koronavírus

Prezident Číny vo svojom prejave neposkytol nijaké podrobnosti, ale čínski lídri kladú dôraz na rozvoj turizmu, maloobchodu a ďalších služieb. Ide o súčasť kampane na podporu ekonomického rastu poháňaného spotrebiteľskými výdavkami, a nie exportom a investíciami.

Čína „v odvetví služieb zjednoduší prístup na trh“ a „aktívne rozšíri import vysoko kvalitných služieb,“ povedal Si Ťin-pching na veľtrhu. Čínske firmy v oblasti spracovateľského priemyslu sú pružní, efektívni globálni konkurenti, ale odvetvia turizmu, financií, zdravotnej starostlivosti a iných služieb zaostávajú za svojimi západnými partnermi.

Regulačné bariéry v krajine obmedzujú schopnosť zahraničných bánk a iných poskytovateľov služieb konkurovať firmám v Číne, a to aj dve desaťročia po tom, ako Peking vstúpil do Svetovej obchodnej organizácie (WTO), ktorá podporuje slobodný obchod.

Viac k témam: investície, Koronavírus, Pandémia, priemysel, služby, zahraničie
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína by mohla viac otvoriť odvetvie služieb zahraničnej konkurencii, prisľúbil to prezident Si Ťin-pching © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinská energetická spoločnosť DTEK potrebuje pre ruské útoky 350 miliónov dolárov na obnovu elektrární

Ukrajina po nedávnych útokoch očakáva nedostatok elektrickej energie počas letných a zimných špičiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *