Home / SVET / Bývalý taliansky premiér Berlusconi sa nakazil koronavírusom, preventívne ho hospitalizovali

Bývalý taliansky premiér Berlusconi sa nakazil koronavírusom, preventívne ho hospitalizovali

4.9.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý sa nakazil novým koronavírusom, v piatok prijali do nemocnice v Miláne. Hospitalizácia je preventívny krok a jej účelom je monitorovať jeho nákazu, uviedla jeho spolupracovníčka, senátorka Lucia Ronzulliová. Ako v piatok ráno referovala televízii RAI, Berlusconi sa má dobre.

Berlusconiho, ktorému testy potvrdili nákazu začiatkom tohto týždňa, podľa štátneho rádia hospitalizovali v nemocnici San Raffaele, kde sídli jeho osobný lekár.

Viac o téme: Koronavírus

Stalo sa tak krátko po polnoci po tom, čo mal „príznaky“ ochorenia COVID-19. Osemdesiattriročný mediálny magnát vo štvrtok svojim podporovateľom povedal, že už nemá bolesti ani horúčku.

Podľa talianskych médií diagnostikovali COVID-19 aj dvom jeho deťom, ktoré sa izolujú. Berlusconi strávil časť leta vo svojej prímorskej vile na Sardínii. Mnoho nedávnych prípadov COVID-19 v Taliansku má spojenie práve so zhlukmi ľudí, ktorí dovolenkovali na ostrove, poukazuje agentúra AP.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý taliansky premiér Berlusconi sa nakazil koronavírusom, preventívne ho hospitalizovali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útokoch na dedinu Očeretyne používajú aj chemické zbrane, tvrdí hovorca ukrajinskej skupiny síl

Dedina leží približne 50 kilometrov južne od mesta Časiv Jar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *