Home / SLOVENSKO / Kovařík objasnil dôvody rozpustenia vyšetrovacieho tímu Kuciak, Turanovi je plne k dispozícii

Kovařík objasnil dôvody rozpustenia vyšetrovacieho tímu Kuciak, Turanovi je plne k dispozícii

4.9.2020 (Webnoviny.sk) – Dočasný policajný prezident Peter Kovařík bude spolu s Petrom Juhásom, bývalým vedúcim vyšetrovacieho tímu v prípade Kuciak, dozorovému prokurátorovi Vladimírovi Turanovi plne k dispozícii.

Dôležitá je spoločná kooperácia

Uviedol to Kovářík s tým, že nie je dôležité, či bude poskytovaná podpora nazývaná vyšetrovacím tímom alebo skupinou, dôležité je, že spoločná kooperácia bude efektívna a prinesie výsledky.

Policajný prezident s prokurátorom aktívne spolupracuje a má jeho plnú podporu. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Dal som si predložiť materiál, ktorý súvisel s rozpustením tímu. Pred podaním obžaloby vyšetrovací tím postupne vylučoval jednotlivé podozrenia, aby sa na nich aktívne pracovalo. V čase podania obžaloby vyšetrovací tím už nemal praktickú náplň práce a tak bol 22. októbra 2019 rozpustený. Členovia tímu spoločne s vedúcim posilnili tím Novinár, aby práca bez prieťahov a kontinuálne pokračovala.“

Rozsudok v kauze vraždy Kuciaka

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok 3. septembra obžalovaného Mariana Kočnera, ako aj Alenu Zsuzsovú oslobodil. Za vinného uznal Tomáša Szabóa, ktorý je vinný aj z vraždy podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

Za tieto skutky mu súd uložil trest 25 rokov väzenia. Súd uznal Kočnera za vinného z nedovoleného ozbrojovania v súvislosti s nábojmi, ktoré u neho zaistili pri jednej z domových prehliadok. Za uvedený skutok mu súd uložil peňažný trest päťtisíc eur, obžalovaný sa k nemu priznal na začiatku procesu.

Szabó je takisto vinný pre rovnaký skutok, konkrétne pre zadováženie zbraní na vraždu Kuciaka a Molnára a tiež pre neoprávnenú držbu munície. Vinný je tiež z porušovania domovej slobody. Verdikt súdu nie je právoplatný.

Viac k témam: policajný prezident, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Kovařík objasnil dôvody rozpustenia vyšetrovacieho tímu Kuciak, Turanovi je plne k dispozícii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *