Home / SLOVENSKO / Lipšic: Rozsudok v prípade vraždy Kuciaka je vecne nesprávny a nedáva logiku

Lipšic: Rozsudok v prípade vraždy Kuciaka je vecne nesprávny a nedáva logiku

3.9.2020 (Webnoviny.sk) – Rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je vecne nesprávny. Myslí si to právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic, ktorý to médiám povedal pred budovou ŠTS.

Zároveň verí, že pri odvolaní rozhodne Najvyšší súd SR spravodlivo. ŠTS vo štvrtok 3. septembra obžalovaného Mariana Kočnera, ako aj Alenu Zsuzsovú oslobodil. Za vinného uznal Tomáša Szabóa, ktorý je vinný aj z vraždy podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Rozsudok v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (fotografie)

Lipšic je presvedčený, že obžaloba podala nepriestrelnú, logickú a nespochybniteľnú sieť nepriamych dôkazov. Rozsudok podľa neho nedáva logiku a je v rozpore s ustálenou súdnou praxou, že je potrebné vyhodnocovať svedecké výpovede komplexne.

„Súd založil rozhodnutie o vine Tomáša Szaba vo veľkej miere na výpovedi Zoltána Andruskóa. V odsudzujúcej časti rozsudku súd uveril Zoltánovi Andruskóovi, ale neuveril mu pri usvedčovaní Aleny Zsuzsovej a Mariana Kočnera,“ povedal Lipšic.

„Zároveň súd povedal, že pravdepodobne sa stretli obžalovaní Alena Zsuzsová a Marian Kočner deň po vražde, ale že to ešte nepreukazuje, že na tomto stretnutí bola prebratá hotovosť na vyplatenie vykonávateľov vraždy. Ale obaja obžalovaní stretnutie predsa popierajú,“ uviedol.

Viac k témam: Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Lipšic: Rozsudok v prípade vraždy Kuciaka je vecne nesprávny a nedáva logiku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cestovanie, eurofondy, lepšie príjmy i životná úroveň. Vymenoval europoslanec Mihál prínosy slovenského členstva v EÚ

Podľa Mihála má EÚ pre Slovensko a jeho občanov obrovský prínos.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *