Home / EKONOMIKA / Liptovské akvaparky sa cítia znevýhodnené, žiadajú prehodnotiť obmedzujúce pravidlá návštevnosti

Liptovské akvaparky sa cítia znevýhodnené, žiadajú prehodnotiť obmedzujúce pravidlá návštevnosti

2.9.2020 (Webnoviny.sk) – Prevádzkovatelia dvoch najväčších akvaparkov na Liptove žiadajú prehodnotenie obmedzenia okamžitej kapacity pri prevádzke akvaparkov a kúpalísk.

Podľa riaditeľa Vodného parku v Bešeňovej Petra Kolenčíka fixný limit na 1 000 návštevníkov znevýhodňuje veľké akvaparky.

Znevýhodnenie veľkých akvaparkov

Prevádzka akvaparkov a kúpalísk je po rozhodnutí vlády SR a konzília odborníkov obmedzená od 1. septembra.

„Zjednotený limit okamžitej kapacity na 1 000 návštevníkov vôbec nezohľadňuje veľkosť nášho areálu a výrazne znevýhodňuje veľké akvaparky, ktoré majú vysoké prevádzkové náklady a v dôsledku opatrení budú mať obmedzené tržby. Apelujeme na konzílium odborníkov, aby prehodnotilo fixnú kapacitu a zaviedlo obmedzenie návštevnosti na pôvodne avizovaných 50 percent kapacity kúpalísk a akvaparkov. Takéto obmedzenie kapacity by sme vnímali ako systémovejšie a vhodnejšie,“ zdôraznil Kolenčík.

Obmedzenia môžu prehĺbiť krízu v turizme

Liptáci sa obávajú, že výpadok návštevnosti akvaparkov Tatralandia a Bešeňová a cielené obmedzenia kapacity môžu spôsobiť prehĺbenie krízy v turizme.

„Obidva naše akvaparky majú celoročnú prevádzku a na tieto zariadenia sú napojené aj ubytovacie kapacity a zariadenia v okolí, gastroprevádzky, malí či väčší podnikatelia, pre ktorých môže byť výpadok tržieb obrovský problém. Zďaleka tu nejde len o jednu či dve prevádzky, ale o celý región, ktorý žije z turizmu a jeho obyvatelia tak môžu prísť o zdroj príjmu,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Viac k témam: aquapark, bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, kúpaliská
Zdroj: Webnoviny.sk – Liptovské akvaparky sa cítia znevýhodnené, žiadajú prehodnotiť obmedzujúce pravidlá návštevnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *