Home / SVET / KĽDR zavádza poriadne tvrdé opatrenia proti COVID-19, každého v okolí hraníc s Čínou zastrelia

KĽDR zavádza poriadne tvrdé opatrenia proti COVID-19, každého v okolí hraníc s Čínou zastrelia

2.9.2020 (Webnoviny.sk) – Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) v snahe zabrániť rozšíreniu koronavírusu na jej územie nariadila príslušníkom armády a polície zastreliť každého, koho uvidia v okruhu 800 metrov od hraníc s Čínou.

Viac o téme: Koronavírus

Polícia z mesta Hörjong podľa britského denníka Mirror uviedla, že usmrtí kohokoľvek, kto prekročí stanovenú líniu, bez ohľadu na dôvod, pre ktorý sa tam vyskytol.

Opatrenie bude platiť až do konca pandémie

Uvedené opatrenie chce KĽDR aplikovať pozdĺž celej 1800 km dlhej hranice s Čínou. Platiť bude až do skončenia pandémie, aby sa zamedzilo prenosu koronavírusu prostredníctvom kontaktu s ľuďmi z Číny.

Ak v hraničnom pásme zastrelia osobu, ktorá doň vkročila, zodpovedného strelca nebudú trestne stíhať. Na stráženie hraníc vyslali jednotky špeciálnych síl.

Jeden „neoficiálne“ nakazený

Dosiaľ KĽDR zaznamenala údajne iba jediný prípad ochorenia COVID-19. Podľa vyhlásenia tamojších úradov pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) však výsledky testov neboli presvedčivé, a tak spomenutý prípad stále oficiálne nepotvrdili.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, Pandémia, štátne hranice, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – KĽDR zavádza poriadne tvrdé opatrenia proti COVID-19, každého v okolí hraníc s Čínou zastrelia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *