Home / SVET / S vírusom budeme musieť žiť, Merkelová vystríha ľudí pred ťažkými mesiacmi na obzore

S vírusom budeme musieť žiť, Merkelová vystríha ľudí pred ťažkými mesiacmi na obzore

28.8.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová vystríha, že počas nadchádzajúcich mesiacov v dôsledku krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu budú mať ľudia náročnejší život. Vyzvala Nemcov, aby túto hrozbu naďalej brali vážne.

Nemecko si proti šíriacemu sa ochoreniu COVID-19 počína relatívne úspešne, no aj táto krajina v ostatných týždňoch zaznamenala nárast pozitívnych prípadov, podobne ako iné európske štáty.

„Musíme očakávať, že niektoré veci budú v nasledujúcich mesiacoch zložitejšie ako v lete,“ uviedla v piatok 66-ročná rodáčka z Hamburgu. Doplnila, že ľudia sa čoraz častejšie stretávajú v interiéroch, a preto bude dôležité zabrániť šíreniu nákazy.

Pred novinármi v Berlíne zároveň uviedla, že s „vírusom budeme musieť žiť“. Dlhoročná líderka Nemcov podotkla, že sa stále sústredí na tri kľúčové priority – zabezpečenie prístupu ku vzdelávaniu pre deti napriek pandémii, oživenie hospodárstva a udržanie sociálnej súdržnosti v čase, keď mnoho ľudí v spoločnosti trpí ťažkosťami.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, nemecká ekonomika
Zdroj: Webnoviny.sk – S vírusom budeme musieť žiť, Merkelová vystríha ľudí pred ťažkými mesiacmi na obzore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinská energetická spoločnosť DTEK potrebuje pre ruské útoky 350 miliónov dolárov na obnovu elektrární

Ukrajina po nedávnych útokoch očakáva nedostatok elektrickej energie počas letných a zimných špičiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *