Home / SVET / Tranzit cez Ukrajinu počas zákazu vstupu bude povolený, výnimku majú aj zamestnanci úradov

Tranzit cez Ukrajinu počas zákazu vstupu bude povolený, výnimku majú aj zamestnanci úradov

27.8.2020 (Webnoviny.sk) – Slováci sa od soboty 29. augusta do 28. septembra nedostanú na Ukrajinu. Tá totiž zaviedla pre cudzincov na toto obdobie zákaz vstupu. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojej webovej stránke.

Výnimku zo zákazu vstupu majú ľudia, ktorí tranzitujú cez územie Ukrajiny v priebehu 24 hodín. Rovnako zamestnanci zahraničných zastupiteľských úradov, konzulárnych úradov a zastúpení medzinárodných organizácií akreditovaných na Ukrajine.

Tiež ich rodinní príslušníci, vodiči nákladnej dopravy, piloti, členovia posádky lietadla alebo iných členov leteckého personálu, posádka v lodnej nákladnej doprave, rušňovodiči, vozmajstrovia, vlakové čaty a obslužní pracovníci v železničnej nákladnej doprave.

Slovenský rezort diplomacie tiež pripomína, že lety z Ukrajiny na Slovensko ostávajú pozastavené. Pozastavená je aj medzinárodná osobná železničná a autobusová doprava cez všetky hraničné priechody.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Tranzit cez Ukrajinu počas zákazu vstupu bude povolený, výnimku majú aj zamestnanci úradov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko už rozbehlo dezinformačnú kampaň pred prezidentskými voľbami v USA, jej vrchol však ešte len príde

Microsoft uviedol, že prevládajú tradičné metódy ovplyvňovania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *