Home / SLOVENSKO / Pezinok sa pripravuje na druhú vlnu koronavírusu, zasadal krízový štáb

Pezinok sa pripravuje na druhú vlnu koronavírusu, zasadal krízový štáb

27.8.2020 (Webnoviny.sk) – V Pezinku zasadal krízový štáb, mesto sa pripravuje na druhú vlnu nákazy. „Vzhľadom na nepriaznivý vývoj epidémie koronavírusu na Slovensku zasadal v stredu krízový štáb mesta. Jeho členovia sa stretli z preventívnych dôvodov v priestoroch Zámockého parku. Zanalyzovali aktuálnu situáciu v meste, rokovali o príprave na druhú vlnu ochorenia a zaoberali sa aj odporúčaniami odborníkov,“ informuje mesto na svojej webovej stránke.

Tri body programu

Základ rokovania krízového štábu tvorili tri body. Prvým bola informácia o pozitívne testovanom zamestnancovi v kancelárii primátora Igora Hianika. Primátor ubezpečil prítomných, že mesto vykonalo všetky potrebné opatrenia pre zamedzenie ďalšieho šírenia ochorenia.

Ďalším bodom bola príprava mesta na druhú vlnu ochorenia. „Majetkové oddelenie mestského úradu spracovalo zoznam zásob ochranných a dezinfekčných prostriedkov, z ktorého vyplynula potreba zrealizovať verejné obstarávanie na ich doplnenie,“ uvádza mesto a dodáva, že nariadená je zvýšená dezinfekcia kľučiek a ostatných dotykových plôch, kontrola nosenia rúšok v budove úradu a ďalších zariadeniach mesta.

Situácia v zariadenia pre seniorov

„V súvislosti s odporúčaniami a plánovanými obmedzeniami od 1. septembra primátor mesta skonštatoval, že všetky mestské podujatia budú buď zrušené alebo veľmi prísne prehodnocované s organizátormi,“ doplnilo mesto s tým, že zodpovednosť za dodržiavanie opatrení vydaných hlavných hygienikom nesie organizátor podujatia.

V Zariadeniach pre seniorov je podľa mesta momentálne situácia stabilizovaná.

„Pravidelná dezinfekcia priestorov i preventívne opatrenia súvisiace s prevádzkou a návštevami sú zabezpečené dlhodobo. Krízový plán si v súčasnosti žiada len výdaj stravy pre prípad, že sa uzatvorí Domov sociálnych služieb na Hrnčiarskej ulici, kde sídli jedáleň zabezpečujúca stravovanie,“ vysvetľuje mesto a dodáva, že ostatné prevádzky mesta zabezpečia fungovanie v štandardnom režime s ohľadom na dodržiavanie preventívnych opatrení.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Pezinok sa pripravuje na druhú vlnu koronavírusu, zasadal krízový štáb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *