Home / SLOVENSKO / Do Siene slávy ministerstva obrany uviedol minister Gajdoš ďalších vojenských veteránov

Do Siene slávy ministerstva obrany uviedol minister Gajdoš ďalších vojenských veteránov

BRATISLAVA 4. decembra (WebNoviny.sk) – Sieň slávy ministerstva obrany je bohatšia o ďalších štyroch novodobých veteránov. Za mimoriadne skutky nad rámec plnenia služobných povinností do nej minister obrany Peter Gajdoš v pondelok uviedol pplk. v. v. Daniel Bavoľára, nrtm. Antonín Havlína a dvoch príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.

Už tradične tak urobil pri príležitosti predvianočného stretnutia predstaviteľov rezortu obrany s novodobými veteránmi, ktorých je v súčasnosti už viac ako 7 000. Na podujatí sa tento rok zúčastnili aj vojnoví veteráni II. svetovej vojny. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Danka Capáková.

Motivácia pre ďalších vojakov

„Myslím, že toto stretnutie je vynikajúcou príležitosťou, aby sme poďakovali všetkým profesionálnym vojakom, ktorí pôsobili v zahraničných operáciách a misiách. Svojou prácou tak prispeli k tomu, aby sme aj my mohli žiť v bezpečnejšom prostredí,“ povedal Gajdoš s tým, že je presvedčený, že uvedenie hrdinov do Siene slávy motivuje aj ďalších vojakov pre plnenie úloh aj nad rámec služobných povinností.

Odporúčame:
Demokraciu a slobodu nemôžeme nikdy považovať za samozrejmosť, zdôraznil minister Gajdoš

„Dnes môžeme vzdať hold vojakom, ktorým nebol ľahostajný osud iných, napriek tomu, že pôsobili vo väčšine prípadov v mimoriadne ťažkých bezpečnostných a klimatických podmienkach,“ doplnil náčelník generálneho štábu Milan Maxim.

Vojenský čin roka

V súčasnosti pôsobí v zahraničných misiách a operáciách 276 príslušníkov Ozbrojených síl SR, z toho 23 žien. Doteraz sa v zahraničí vystriedalo viac ako 18-tisíc slovenských vojakov, z toho takmer 500 žien. Do Siene slávy bolo doteraz uvedených 40 vojakov, vrátane tých, ktorí pribudli v pondelok.

V rámci tohtoročného stretnutia vyhlásil minister obrany Peter Gajdoš v poradí 21. ročník ankety Vojenský čin roka. Už tradične bude rezort oceňovať mimoriadne skutky v troch kategóriách – záchrana života, pomoc verejnosti a priateľ armády.

Viac k témam: Ministerstvo obrany SR, Peter Gajdoš, Sieň slávy ministerstva obrany
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Siene slávy ministerstva obrany uviedol minister Gajdoš ďalších vojenských veteránov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Gaboltove sa uskutočnila prvá púť Spolku svätého Vojtecha a Katolíckych novín

Púť spestrilo hudobné vystúpenia heligonkárky a speváčky Vlasty Mudríkovej a jej skupiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *