Home / šport / Hokej / Bluesmani neobhája Stanleyho pohár, po sezóne majú aj Canadiens a Tomáš Tatar (video)

Bluesmani neobhája Stanleyho pohár, po sezóne majú aj Canadiens a Tomáš Tatar (video)

22.8.2020 (Webnoviny.sk) – Už prvé kolo play-off zámorskej hokejovej NHL sa stalo konečnou pre obhajcu Stanleyho pohára spred roka tímu St. Louis Blues. „Bluesmani“ v sérii hranej na štyri víťazstvá podľahli kanadskému Vancouveru Canucks 2:4 na zápasy.

So sezónou sa lúči aj Montreal Canadiens slovenského útočníka Tomáša Tatara, Habs prehrali s Philadelphiou Flyers tiež 2:4 na stretnutia.

Tatar sa bodovo nepresadil

V piatok Montreal podľahol Philadelphii tesne 2:3 a Tatar v tomto súboji absolvoval na ľade 14:26 min. Pripísal si počas toho dva strelecké pokusy na bránku súpera, ale ani jeden neprenikol za chrbát gólmana Cartera Harta.

Habs nestačili dva presné zásahy Nicka Suzukiho, ktorý v prvej tretine korigoval na 1:2 a v druhej na 2:3. Postup Flyers v piatok vystrieľali Ivan Provorov, Kevin Hayes a Michael Raffl.

„Letci“ sú vo východnej časti vyraďovačky najvyššie nasadeným tímom a v boji o konferenčné finále ich čaká New York Islanders.

Úspech po ôsmich rokoch

Flyers sa tešia z úspešnej série v play-off po dlhých ôsmich rokoch, predtým naposledy v jari 2012 vyradili Pittsburgh Penguins.

„Je krásne dosiahnuť prvý postup na ceste k celkovému úspechu, ale týmto sa to nekončí. Chceme pokračovať a ešte sa zlepšovať, chcem zájsť čo najďalej,“ prezradil ruský obranca Provorov podľa webu NHL.com.

Philadelphia si postup vybojovala aj vďaka tomu, že v celej sérii viac ako polovicu z jedenástich strelených gólov dosiahla využitím presiloviek.

„To nás zlomilo. V tejto časti sezóny je práve to rozhodujúce. Každý rok je to o tom istom. Bohužiaľ, tentokrát sme na to doplatili my,“ vyhlásil po súboji brankár Montrealu Carey Price pre oficiálny web súťaže.

Vancouver narazí na Vegas

Obhajca Stanleyho pohára sa so sezónou lúči hladkou prehrou 2:6. Vancouver bude v konferenčnom semifinále čeliť najvyššie nasadenému tímu v západnej časti vyraďovačky Vegas Golden Knights.

„Pocity z postupu sú krásne. Práve pre niečo také to robíme a pricestovali sme kvôli tomu aj do Edmontonu. V piatok sme odohrali veľmi dobrý zápas a celkovo máme za sebou vydarenú sériu. Hrali sme efektívne, čo s pribúdajúcimi víťazstvami len zvyšovalo naše sebavedomie. Už sa teším na ďalšiu sériu,“ povedal útočník Jay Beagle, autor prvého piatkového gólu.

Druhé kolo play-of NHL sa začne už v sobotu sériou medzi Dallasom a Coloradom, v nedeľu si zmerajú sily Boston s Tampou Bay a Vancouver s Vegas. Ako posledná sa začne v pondelok séria medzi Philadelphiou a NY Islanders.

Slovensko má v tejto fáze súťaže zastúpenie v podobe obrancu Andreja Sekeru v Dallase Stars, iného beka v Tampe Bay Lightning Erika Černáka a dua v Bostonu Bruins Zdeno Chára a Jaroslav Halák.

Viac k témam: NHL, play-off NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Bluesmani neobhája Stanleyho pohár, po sezóne majú aj Canadiens a Tomáš Tatar (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *