Home / SLOVENSKO / Dve prevádzky McDonald´s na Slovensku museli zavrieť, trom zamestnancom bol potvrdený koronavírus

Dve prevádzky McDonald´s na Slovensku museli zavrieť, trom zamestnancom bol potvrdený koronavírus

21.8.2020 (Webnoviny.sk) – Dve reštaurácie siete s rýchlym občerstvením v Trnave v piatok 21. augusta zatvorili, pretože niektorí zamestnanci mali pozitívne testy na nový koronavírus. Podľa Úradu verejného zdravotníctva mali tieto prípady epidemiologickú súvislosť s rodinnou oslavou.

„Napriek striktnému dodržiavaniu všetkých hygienických opatrení bola u troch našich zamestnancov v dvoch trnavských reštauráciách preukázaná nákaza respiračným ochorením spojeným s novým koronavírusom. Hygienici poslali všetkých zamestnancov, ktorí boli či mohli byť v priamom kontakte s nakazenými kolegami, do povinnej karantény a nariadili dočasné uzatvorenie reštaurácií,“ informovala agentúru SITA Lucia Poláčeková z McDonald´s Slovakia.

Zamestnanci sa nakazili mimo reštaurácie

Počas uzatvorenia reštaurácií vykonajú nielen štandardnú ale komplexnú dezinfekciu všetkých priestorov. O znovuotvorení reštaurácií bude rozhodnuté na základe dohody s regionálnymi hygienikmi. Prenos infekcie bol zaznamenaný mimo reštauračných prevádzok.

Ako Poláčeková ďalej informovala, všetci zamestnanci používajú ochranné pomôcky, akými sú rúška, rukavice, dezinfekčné prostriedky, a všetky priestory reštaurácií vrátane výdajových okienok so zvýšenou frekvenciou dezinfikujú. Každý zamestnanec musí prejsť každý deň zdravotným filtrom.

Šíreniu ochorenia napomohla rodinná oslava

V okrese Trnava bolo po štvrtkovom testovaní zistených až 17 prípadov ochorenia COVID-19, najviac od začiatku pandémie.

„Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti úzke kontakty potvrdených prípadoch ochorenia COVID-19 a importy zo zahraničia. V prípade úzkych kontaktov ide o rodinnú oslavu,“ uzavrel úrad.

Viac k témam: Koronavírus, McDonald´s Slovensko, reštaurácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Dve prevádzky McDonald´s na Slovensku museli zavrieť, trom zamestnancom bol potvrdený koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *