Home / SLOVENSKO / Stropkov zrušil spoločenské podujatia, pozostalým po piatich obetiach nehody pomôže aj finančne

Stropkov zrušil spoločenské podujatia, pozostalým po piatich obetiach nehody pomôže aj finančne

20.8.2020 (Webnoviny.sk) – Tragická nehoda v Liptovskom Trnovci (okres Liptovský Mukuláš), pri ktorej v stredu 19. augusta prišlo o život päť ľudí, najviac zasiahla obyvateľov mesta Stropkov. Z neho pochádzali štyri deti vo veku 6 až 11 rokov, ako aj 43-ročný muž, ktorí zahynuli počas cesty na výlet.

Mesto po tragickej nehode svojich obyvateľov zrušilo spoločenské akcie a zriadilo transparentný účet pomoci. Zároveň vyvesilo na budove mestského úradu a aj futbalovom štadióne, kde niektoré z detí pôsobili, čierne zástavy.

„Mesto Stropkov týmto vyslovuje hlboký prejav sústrasti rodinám, ktoré v stredu 19. augusta stratili svojich najbližších. Stala sa obrovská tragédia, nevídaných rozmerov, ktorá zasiahla naše mesto,“ uviedla samospráva na svojej webovej stránke.

Zrušili kultúrne podujatia

Ako agentúru SITA ďalej informoval primátor Stropkova Ondrej Brendza, vedenie mesta sa rozhodlo z dôvodu tragédie zrušiť všetky najbližšie plánované kultúrne, spoločenské a zábavné akcie v meste.

„Na námestí sa mala konať detská cyklotour, do ktorej sa pravidelne niektorí z týchto chlapcov zapájali. Boli to športovo nadané deti a tiež šikovní futbalisti,“ priblížil Brendza. Mesto sa preto rozhodlo odložiť aj sobotné futbalové stretnutia kategórie U12 a U13.

„Všetky ostatné kategórie MŠK Tesla Stropkov odohrajú svoje stretnutia s čiernou stuhou na rukáve a pred každým stretnutím bude na pamiatku našich zosnulých spoluobčanov minúta ticha,“ informoval primátor.

Mesto zriadilo transparentný účet

Zároveň dodal, že vedenie mesta a mestského podniku Služba využije všetky možnosti na peňažnú a nepeňažnú pomoc pre pozostalých pri príprave a organizácií pohrebných obradov.

„Zriadili sme tiež transparentný účet, na ktorý je možné prispievať. Sprístupnený bude do konca septembra a v prvý októbrový týždeň peniaze rozdelíme na zmiernenie následkov rodinám. Je nám jasné, že žiadne peniaze nedokážu nahradiť ľudský život, ale aspoň takýmto spôsob sme sa rozhodli pomôcť a umožniť prispieť aj ľuďom, ktorí sa o to zaujímali,“ dodal primátor. Číslo transparentného účtu mesta Stropkov zriadeného na tento účel je SK52 0200 0000 0017 8421 5556.

Viac k témam: deti, dopravná nehoda, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Stropkov zrušil spoločenské podujatia, pozostalým po piatich obetiach nehody pomôže aj finančne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *