Home / SLOVENSKO / Bolo by dobré, aby bolo sledovacie komando z kauzy Kuciak čím skôr stiahnuté z obehu, myslí si Matovič

Bolo by dobré, aby bolo sledovacie komando z kauzy Kuciak čím skôr stiahnuté z obehu, myslí si Matovič

19.8.2020 (Webnoviny.sk) – Ak sledovacie komando, ktoré participovalo aj na sledovaní neskôr zavraždeného novinára Jána Kuciaka, naďalej funguje, bolo by dobré, aby bolo čím skôr stiahnuté z obehu.

Vyjadrenie šéfa SIS

Pred stredajším zasadnutím vlády to povedal premiér Igor Matovič (OĽaNO). Reagoval tak na medializované vyjadrenia šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, podľa ktorého „niektorí členovia komanda dodnes pri stretnutiach hovoria, že ich služby a ceny sú stále rovnaké“.

„Nedá sa urobiť všetko naraz, samozrejme,“ povedal premiér s tým, že pevne verí, že spravodlivosť na každého doľahne. „Len chvíľu to potrvá,“ uviedol Matovič. Dodal, že on sám informácie o prípadnom ďalšom pôsobení komanda nemá, ak ich však má šéf SIS, sú podľa predsedu vlády hodnoverné.

Mikulec sa bude pýtať

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v tejto súvislosti povedal, že ak sú informácie reálne, tajná služba by s tým mala niečo robiť. „Určite sa budem na to pýtať,“ povedal.

Podľa svedeckých výpovedí v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka sledovací tým zorganizoval pre potreby Mariana K. bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Členom tímu bol aj ďalší bývalý siskár Miroslav Kriak a ďalšie osoby.

Tóth aj Kriak vo veci vypovedali ako svedkovia, pričom priznali sledovanie Kuciaka aj iných novinárov. Podľa medializovaných informácií sa tím podieľa aj na sledovaní politikov. Kriak v tejto súvislosti pred súdom povedal, že on sám bol presvedčený, že pracuje na zadanie od SIS.

Viac k témam: premiér Slovenskej republiky, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Bolo by dobré, aby bolo sledovacie komando z kauzy Kuciak čím skôr stiahnuté z obehu, myslí si Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *