Home / SVET / Rakúšan utiekol z domáceho väzenia, po naháňačke ho dolapila česká polícia v poli

Rakúšan utiekol z domáceho väzenia, po naháňačke ho dolapila česká polícia v poli

18.8.2020 (Webnoviny.sk) – Česká polícia cez víkend chytila Rakúšana, ktorý bol na úteku z domáceho väzenia. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz, podľa ktorého muža dolapili v nedeľu v okrese Znojmo.

Dvadsaťdvaročný Rakúšan si násilím dal dole z nohy monitorovací náramok a následne autom smeroval do Českej republiky. Tamojšiu políciu na neho v nedeľu doobeda upozornili rakúski kolegovia. Českí policajti preto začali sledovať priechody a hľadané rakúske auto napokon spozorovali pri obci Hnanice.

Ako uviedla hovorkyňa polície Lenka Drahokoupilová, policajti okamžite začali auto prenasledovať. Muž na úteku sa však odmietol vzdať, a keď zistil, že ho prenasleduje polícia odbočil na poľnú cestu, kde ho po zhruba dvoch kilometroch chytili.

Muža v Rakúsku odsúdili na štyri roky odňatia slobody za lúpež a krádež so zbraňou a v domácom väzení si odpykával zvyšok trestu. Po dolapení na Morave ho policajti spútali a odviedli do policajnej cely v Znojme. V súčasnosti úrady pracujú na jeho vydaní do Rakúska, doplnila hovorkyňa.

Viac k témam: česká polícia, domáce väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúšan utiekol z domáceho väzenia, po naháňačke ho dolapila česká polícia v poli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *