Home / SLOVENSKO / Bratislava sa zbavuje „vizuálneho smogu“, postupne likviduje reklamné stavby (video)

Bratislava sa zbavuje „vizuálneho smogu“, postupne likviduje reklamné stavby (video)

18.8.2020 (Webnoviny.sk) – Mestský komunálny podnik v Bratislave zbavuje ulice tzv. vizuálneho smogu. Magistrát o aktuálnom stave odstraňovania reklamných stavieb informuje na sociálnej sieti. Mesto ukončilo dvanásť zmlúv o nájme mestských pozemkov pod reklamnými zariadeniami.

V uliciach Bratislavy bolo umiestnených približne 160 reklamných zariadení, tie pracovníci komunálneho podniku priebežne likvidujú.

Vizuálny smog je problém, s ktorým magistrát bojuje dlhodobo. „Pracovníci mestského komunálneho podniku postupne a rýchlo, ako im to zákon a lehoty umožňujú, odstraňujú rôzne búdky, tabule, trojnožky a čoskoro aj billboardy, ktoré robia z nášho mesta všadeprítomný katalóg,“ deklaruje magistrát.

V meste postupne miznú reklamné zariadenia, ktoré boli umiestnené na mestských pozemkoch,“ informuje bratislavský magistrát. Mesto postupne ukončilo všetky zmluvy o nájme mestských pozemkov pod reklamnými zariadeniami. „Aby sme vznik vizuálneho smogu obmedzili aj do budúcna, pracujeme na zmenách územného plánu, ktoré prinesú sprísnenie regulácie umiestňovania reklamných stavieb,“ doplnilo mesto.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: reklama, Vizuálny smog
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislava sa zbavuje „vizuálneho smogu“, postupne likviduje reklamné stavby (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *