Home / SVET / Koronavírus v USA nemá vplyv na výrobu a dodanie stíhačiek F-16 pre Slovensko

Koronavírus v USA nemá vplyv na výrobu a dodanie stíhačiek F-16 pre Slovensko

16.8.2020 (Webnoviny.sk) – Situácia súvisiaca s pandémiou COVID-19 v Spojených štátoch amerických neovplyvnila výrobu ani dodanie stíhacích lietadiel F-16 C/D Block 70 pre Slovenskú republiku. Pre agentúru SITA to uviedol León Zázrivý z tlačového oddelenia Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Do USA na výcvik poslalo Slovensko aj pilotov, ktorí budú na strojoch lietať. Rozšírenie ochorenia COVID-19 v USA podľa rezortu obrany ich výcvik neovplyvnilo a „ide podľa plánu“. Spoločne s pilotmi by sa mal v USA pripravovať aj pozemný personál.

Doposiaľ je situácia stabilná aj s platením za stíhačky F-16, ministerstvo ich dokáže splácať podľa splátkového kalendára.

V Spojených štátoch amerických sa nakazilo ochorením COVID-19 viac ako 5,1 milióna a zomrelo takmer 165-tisíc. Za posledných sedem dní ohlásila Svetová zdravotnícka organizácia takmer 369-tisíc nových prípadov ochorenia v USA, aktívnych je stále takmer 2,9 milióna prípadov.

V celkovom počte nakazených sú USA na prvom mieste pred Brazíliou s viac ako 3-miliónami a Indiou s takmer 2,5 miliónmi nakazenými.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus v USA nemá vplyv na výrobu a dodanie stíhačiek F-16 pre Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *