Home / SLOVENSKO / V Martine finišuje základný vojenský výcvik, takmer 300 ľudí ho ukončí kurzom prežitia v teréne

V Martine finišuje základný vojenský výcvik, takmer 300 ľudí ho ukončí kurzom prežitia v teréne

16.8.2020 (Webnoviny.sk) – Základným vojenským výcvikom od 3. do 18. augusta v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin prejde 153 kadetov a 140 čakateľov. Kadeti sa v súčasnosti zoznamujú s pravidlami vojenskej služby a majú poradovú prípravu. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

„Nasledovať bude strelecká príprava. Základný vojenský výcvik ukončíme taktickou prípravou so záverečným trojdňovým kurzom prežitia v teréne,“ vysvetlil veliteľ roty základného vojenského výcviku kapitán František Kantár.

Po ukončení výcviku a záverečnej prísahe nastúpi 129 zo 153 kadetov do prvého ročníka Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

„Štrnásti sa stanú vojenskými poslucháčmi Leteckej fakulty Technickej univerzity Košice a desiati budú študovať na Fakulte vojenského zdravotníctva v Hradci Králové,“ upresnil Kantár, dôstojník so skúsenosťami z Bosny a Hercegoviny či Afganistanu.

Viac k témam: slovenskí vojaci, vojenský výcvik
Zdroj: Webnoviny.sk – V Martine finišuje základný vojenský výcvik, takmer 300 ľudí ho ukončí kurzom prežitia v teréne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *