Home / SVET / Biden žiada povinné nosenie tvárových masiek. Trump vyhlásil, že on za pandémiu COVID-19 nemôže

Biden žiada povinné nosenie tvárových masiek. Trump vyhlásil, že on za pandémiu COVID-19 nemôže

14.8.2020 (Webnoviny.sk) – Demokratický kandidát na prezidenta USA Joe Biden žiada povinné nosenie tvárových masiek. Odvoláva sa pritom na expertov z oblasti zdravotníctva, podľa ktorých môže nosenie rúšok zachrániť počas nasledujúcich troch mesiacov až 40-tisíc ľudí.

„Nosenie rúšok nie je ani tak o tom, že sa vy nenakazíte vírusom, ale chránite tak iných ľudí pred infekciou,“ povedal. „Toto je Amerika. Buďte patrioti a chráňte svojich spoluobčanov. Postavme sa a urobme správnu vec,“ vyhlásil.

„Každý jeden Američan by mal minimálne počas nasledujúcich troch mesiacov nosiť vonku rúško. Každý guvernér by to mal nariadiť ako povinnosť,“ dodal.

Viac o téme: Koronavírus v USA

Prezident Donald Trump v stredu uviedol, že jeho administratíva poslala školám 125 miliónov tvárových masiek na viacnásobné použitie. Nalieha na občanov, aby rúška nosili, i keď on sám to dlhodobo odmieta. Nedávno ho však videli s rúškom na tvári.

Vo štvrtok opäť odmietol kritiku, podľa ktorej nebola jeho reakcia na pandémiu dostatočne rýchla. Šéf Bieleho domu vyhlásil, že on za pandémiu nemôže. „Pozrite, zasiahol nás mor z Číny a nikdy na to nezabudneme. Bol to čínsky mor,“ vyjadril sa pre Fox Business.

Viac k témam: Koronavírus COVID-19 v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Biden žiada povinné nosenie tvárových masiek. Trump vyhlásil, že on za pandémiu COVID-19 nemôže © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *