Home / SLOVENSKO / Záchranársky vrtuľník zasahoval pri zrážke auta s dodávkou, medzi zranenými boli aj dve deti

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri zrážke auta s dodávkou, medzi zranenými boli aj dve deti

12.8.2020 (Webnoviny.sk) – Záchranársky vrtuľník z Popradu zasahoval pri dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní pri obci Hniezdne v okrese Stará Ľubovňa. Ako informovala v tlačovej správe Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR Transport Europe, po čelnej zrážke osobného auta a dodávky sa na mieste nachádzali traja zranení, z toho dve deti.

Operátor vysadil lekára priamo k miestu nehody pomocou techniky palubného navijaka. Do svojej starostlivosti si prebral 29-ročného poľského vodiča dodávky, ktorý bol najťažšie zranený. Utrpel poranenie panvy a hlavy, bol dezorientovaný a na okolnosti nehody si nepamätal.

Na mieste mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a v spolupráci so zasahujúcimi záchrannými zložkami bol prevezený na futbalové ihrisko, kde pristál vrtuľník. Záchranári ho preložili na palubu a v stabilizovanom stave bol s poranením panvy a hlavy letecky prevezený do nemocnice v Poprade.

Viac k témam: autonehoda, čelná zrážka, dopravná nehoda, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS)
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranársky vrtuľník zasahoval pri zrážke auta s dodávkou, medzi zranenými boli aj dve deti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Euro nás dnes viac chráni, než by nás dokázala chrániť slovenská koruna, tvrdí predseda SOPK Mihók

Slovenská koruna nepredstavovala tú najideálnejšiu podobu pre budúcu stabilitu meny. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *