Home / EKONOMIKA / Neziskovky dostanú viac ako milión eur, Remišová ich chce podporiť za prácu počas koronakrízy

Neziskovky dostanú viac ako milión eur, Remišová ich chce podporiť za prácu počas koronakrízy

12.8.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyčlenilo viac ako 1 milión eur na podporu neziskových organizácií. Podpora by mala pomôcť neziskovým organizáciám pokryť zvýšené výdavky, ktoré mali a budú mať počas boja proti pandémii koronavírusu. Ide o jednorazové opatrenie.

„Tieto organizácie pomáhali ľuďom a často suplovali počas pandémie úlohu štátu. Bojovali často v prvej línii, tam, kde sa ostatným nechcelo. Preto si zaslúžia našu podporu na prefinancovanie týchto aktivít,“ konštatovala v stredu ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

Viac o téme: Koronavírus

Slovensko je podľa Remišovej aj vďaka neziskovým organizáciám stále jedna z najúspešnejších krajín v boji proti pandémii koronavírusu.

„Dobrovoľníci z neziskoviek bojovali v prvej línii. Pomáhali izolovaným, seniorom a v osadách. Posnažíme sa, aby finančnú pomoc dostali čo najskôr. Okrem finančnej pomoci chceme presadzovať aj systémové opatrenia pre neziskové organizácie a mimovládny sektor, napríklad uľahčením financovania. O neziskových organizáciách sa v minulosti nehovorilo pozitívne, toto chceme tiež zmeniť,“ dodala Remišová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Neziskovky dostanú viac ako milión eur, Remišová ich chce podporiť za prácu počas koronakrízy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *