Home / SVET / Saakašvili vyzval Ukrajincov k vybudovaniu protestného tábora na hlavnom námestí v Kyjeve

Saakašvili vyzval Ukrajincov k vybudovaniu protestného tábora na hlavnom námestí v Kyjeve

MOSKVA 3. decembra (WebNoviny.sk) – Bývalý gruzínsky prezident Michail Saakašvili, ktorý je kľúčovou osobnosťou ukrajinskej prozápadnej opozície, vyzval Ukrajincov k tomu, aby vybudovali na hlavnom Kyjevskom námestí protestný tábor.

Urobiť by tak podľa neho mali, ak by parlament do týždňa neprijal zákon o impeachmente prezidenta. Saakašvili sa o protestnom tábore vyjadril počas nedeľňajšieho zhromaždenia opozície, na ktorom sa podľa tamojších médií zúčastnilo 2 500 ľudí.

Saakašvili žil na Ukrajine od roku 2015 a pôsobil tu ako guvernér Odeského regiónu. Do tejto funkcie ho vymenoval prezident Petro Porošenko s tým, že jeho hlavnou úlohou má byť boj proti korupcii.

Odporúčame:
Rusi stavajú plot na hraniciach Krymu s Ukrajinou, náklady sa vyšplhajú na milióny eur

Neskôr, keď bývalý gruzínsky prezident začal upozorňovať aj na údajnú korupciu na najvyšších miestach, sa však títo dvaja politici postavili proti sebe a Porošenko Saakašvilimu odobral ukrajinské občianstvo.

V septembri sa však Saakašvili napriek nevôli a obštrukciám zo strany Porošenka vrátil opäť na Ukrajinu a opäť sa zapojil do politiky.

Viac k témam: Michail Saakašvili, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Saakašvili vyzval Ukrajincov k vybudovaniu protestného tábora na hlavnom námestí v Kyjeve © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Maďarsko by podľa Zelenského mohlo zohrať rolu pri organizovaní pokračovania mierového summitu

Orbán na návštevu Kyjeva prišiel deň po tom, ako Maďarsko prevzalo šesťmesačné rotujúce predsedníctvo Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *