Home / SLOVENSKO / Rodiny z obce Pichne, ktorú zasiahli ničivé prívalové dažde, dostanú od štátu humanitárnu pomoc

Rodiny z obce Pichne, ktorú zasiahli ničivé prívalové dažde, dostanú od štátu humanitárnu pomoc

5.8.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pošle rodinám z východoslovenskej obce Pichne (okr. Snina) humanitárnu pomoc.

Obec v júni zasiahli štyri vlny prívalových dažďov, ktoré spôsobili obyvateľom rozsiahle škody na majetku. Ministerstvo o tom informuje v tlačovej správe.

„O humanitárnu pomoc požiadalo ministerstvo SR 97 rodín. Komisia, ktorá o dotáciách rozhoduje, v stredu schválila pomoc všetkým žiadateľom. Ministerstvo im pošle spolu 77 600 eur,“ uvádza rezort práce.

„Sme tu na to, aby sme ľuďom pomáhali. Preto, ak sa niekto ocitne v podobnej situácii, môže ministerstvo kedykoľvek požiadať o humanitárnu pomoc. Obzvlášť v takýchto nečakaných situáciách je pomoc ľuďom, rodinám veľmi dôležitá,“ povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

O dotáciu na podporu humanitárnej pomoci môže požiadať osoba v krízovej životnej situácii alebo v mimoriadne nepriaznivej sociálnej situácii. Ministerstvo môže poskytnúť žiadateľovi na riešenie tejto situácie humanitárnu pomoc najviac v sume 800 eur v jednom kalendárnom roku.

Viac k témam: humanitárna pomoc, materiálne škody, prívalové dažde, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodiny z obce Pichne, ktorú zasiahli ničivé prívalové dažde, dostanú od štátu humanitárnu pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dostane menej peňazí, ako predpokladalo. Dôvodom je pomoc Ukrajine zo strany bývalých vlád, uviedol Blanár (foto)

Povedal tak po pondelkovom zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci v Luxemburgu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *