Home / SVET / Pre nelegálny obchod s tabakom zatkla hraničná stráž niekoľkých ľudí, zhabala tiež desaťtisíce eur v hotovosti

Pre nelegálny obchod s tabakom zatkla hraničná stráž niekoľkých ľudí, zhabala tiež desaťtisíce eur v hotovosti

4.8.2020 (Webnoviny.sk) – Poľská hraničná stráž zatkla v rámci boja proti nelegálnemu obchodu s tabakom sedem ľudí a zhabala 60-tisíc eur v hotovosti. Stalo sa tak minulý týždeň po niekoľkých raziách v okolí Varšavy, informuje v tlačovej správe Europol, ktorý podporuje dané vyšetrovanie.

Razie boli súčasťou prebiehajúcej operácie namierenej proti organizovanej zločineckej skupine, ktorá v Poľsku vedie nelegálnu výrobu tabakových výrobkov. Už vo februári v tejto súvislosti polícia zadržala 21 členov tejto organizácie a skonfiškovala cigarety v hodnote takmer dvoch miliónov eur.

Operáciu s názvom Dniepr spustili v júni 2019 po tom, ako ukrajinská pohraničná stráž informovala o pohybe robotníkov a technikov z Ukrajiny do Poľska. Títo robotníci boli podozriví z účasti na nelegálnej výrobe cigariet na poľskom území. Skupina tieto cigarety následne pašovala do západnej Európy, kde jej ich predaj na čiernom trhu priniesol vysoké zisky, uvádza Europol.

Viac k témam: nelegálne cigarety, nelegálny obchod, poľská polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre nelegálny obchod s tabakom zatkla hraničná stráž niekoľkých ľudí, zhabala tiež desaťtisíce eur v hotovosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *