Home / SVET / Muž s bombou v batohu obsadil banku v obchodnom centre Leonardo (video)

Muž s bombou v batohu obsadil banku v obchodnom centre Leonardo (video)

3.8.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 3. augusta 13:40

Do banky v ukrajinskej metropole Kyjev v pondelok predpoludním prišiel muž a prítomným povedal, že má v batohu bombu. Pracovníka pobočky požiadal, aby zatelefonoval na políciu.

Vedúci pobočky zostal v banke

Námestník tamojšieho ministra vnútra Anton Geraščenko na sociálnej sieti Facebook uviedol, že zamestnanci s výnimkou vedenia medzičasom opustili priestory banky.

„Vedúci pobočky v nej zostal na vlastnú žiadosť. Začali sme špeciálnu policajnú operáciu Hrom. Polícia začala vyjednávať s teroristom a požiadala ho, aby sa vzdal,“ uviedol Geraščenko na sociálnej sieti.

Páchateľom je občan Uzbekistanu

Obyvateľov Kyjeva aj návštevníkov zároveň vyzval, aby sa vyhli obchodnému centru Leonardo v Ševčenkovskom rajóne. Geraščenko neskôr informoval, že páchateľom je 32-ročný občan Uzbekistanu Suchrob Rachmanovič Karimov, pričom ho označil za „psychicky labilného“.

„Terorista vraví, že v batohu má veľké množstvo trhaviny, ktorá vybuchne, ak ho zabijú, pretože káble vedúce k rozbuške má omotané okolo nohy. Stále nevieme, aké vážne sú jeho zámery a či má skutočnú výbušninu,“ poznamenal ukrajinský štátnik.

Viac k témam: kyjev, prepad banky
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž s bombou v batohu obsadil banku v obchodnom centre Leonardo (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *