Home / šport / Ostatné športy / Slovenské šprintérske eso Ján Volko sa po vynútenej pauze pustí do ľahšieho tréningu

Slovenské šprintérske eso Ján Volko sa po vynútenej pauze pustí do ľahšieho tréningu

27.7.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenské šprintérske eso Ján Volko sa vracia do tréningového procesu. Dvadsaťtriročný Bratislavčan nútene pauzoval od 18. júla, keď počas mítingu v českom Kladne pocítil jemné ťahanie v šľache nad pravým kolenom. Informuje o tom facebook Slovenského atletického zväzu (SAZ).

„Vyšetrenia ultrazvukom aj magnetickou rezonanciou našťastie neodhalili vážne poškodenie svalstva nad pravým kolenom v oblasti, ktorá ho trápila po halovej sezóne. Tento týždeň sa už pustí do ľahšieho tréningu,“ referuje SAZ.

Úradujúci halový majster Európy na 60 metrov by sa najbližšie mohol predstaviť 15. augusta v Zlíne, ak regenerácia aj tréningy pôjdu podľa plánov.

„Ak by to nebolo celkom ono, pokúsime sa pripraviť na majstrovstvá Slovenska 29. a 30. augusta v Trnave a následne na ostravskú Zlatú tretru a míting P-T-S v Šamoríne,“ informovala jeho trénerka Naďa Bendová.

Ján Volko si vynútenú pauzu neužíva. „Škoda, lebo forma mi postupne stúpala. Ale taký je šport, občas sa stane, že telo zaprotestuje. Našťastie, zranenie nie je extrémne,“ uviedol v pondelok Volko.

Viac k témam: trening
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské šprintérske eso Ján Volko sa po vynútenej pauze pustí do ľahšieho tréningu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *