Home / šport / Cyklistika / Prvé štyri etapy Giro d’Italia budú na Sicílii, Sagan sa popasuje so stúpaním na sopku Etna

Prvé štyri etapy Giro d’Italia budú na Sicílii, Sagan sa popasuje so stúpaním na sopku Etna

25.7.2020 (Webnoviny.sk) – Najprv to mala byť májová oslava cyklistiky so štartom v Budapešti a prvými tromi etapami na maďarskom území, ale koronakríza vystavila stopku nevšednému zážitku aj pre stovky slovenských fanúšikov s Petrom Saganom v hlavnej úlohe.

Sto tretia edícia Giro d’Italia sa napokon uskutoční v náhradnom októbrovom termíne (3.- 25. 10.) a organizátori v tlačovej správe potvrdili konanie prvých štyroch etáp v regióne Sicília.

Štart aj cieľ pod Etnou

Bude to po deviaty raz v histórii, čo sa Grande Partenza uskutoční na tomto ostrove patriacom Taliansku. Dosiaľ naposledy sa tam Giro rozbehlo v roku 2008.

Prvá etapa bude v sobotu 3. októbra časovka na 16 km na trase Monreale – Palermo, nasledovať bude 150 km medzi Alcamom a Agrigentom. Veľkú pozornosť však bude pútať najmä záverečná etapa sicílskeho triptychu so štartom aj cieľom pod vyhasnutou sopkou Etna vo výške 1775 m.

Po 150 km to bude v lyžiarskom stredisku Piano Provenzana prvý horský finiš na trase Giro d’Italia 2020. Cyklisti sa budú šplhať na Etnu netradične zo severnej strany z Linguaglossa, čiastočne toto stúpanie dosiaľ absolvovali iba v roku 2011.

Ešte aj v utorok 6: októbra pelotón Gira zostane na Sicílii, etapa z Catanie do Villafranca Tirrena (138 km) by mala vyhovovať šprintérom.

Sagan chce dodržať sľub

Peter Sagan by tam nemal chýbať. Trojnásobný majster sveta chce dodržať sľub, ktorý dal organizátorom a premiérovo sa zúčastniť na Gire, hoci sa uskutoční o päť mesiacov neskôr oproti pôvodnému plánu.

„Cyklistika má na Sicílii veľa nadšencov a sme veľmi radi, že prvé štyri etapy privítame práve v našom regióne. Nie je to dôležité iba zo športového hľadiska, ale aj z dôvodu reklamy na utlmený turizmus. Chceme sa ukázať čo najlepšie pred Talianskom aj celým svetom,“ uviedol Nello Musumeci, prezident Sicílskeho regiónu.
„Prijali sme rozhodnutie RCS Sport o zmene Grande Partenza, čiže z budúceho na tento rok. Uvedomujeme si, že to bolo nevyhnutné v zmenenej situácii. Sme hrdí na to, že sme súčasťou tohto projektu, ktorý bude určite stimulovať rozvoj športu a cestovného ruchu,“ podotkol Manlio Messina, zodpovedný za šport, cestovný ruch a zábavu v Sicílskom regióne.

Viac k témam: Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk – Prvé štyri etapy Giro d’Italia budú na Sicílii, Sagan sa popasuje so stúpaním na sopku Etna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Britský dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy oznámil, že má rakovinu

Štyridsaťsedemročný Škót povedal, že rakovinu mu lekári odhalili už v priebehu minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *