Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Kia zastavuje výrobu a ľudí posiela na dovolenku, po návrate nabehnú v plnej sile na tri zmeny

Kia zastavuje výrobu a ľudí posiela na dovolenku, po návrate nabehnú v plnej sile na tri zmeny

23.7.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Kia Motors Slovakia zastaví vo svojom závode v Tepličke nad Váhom v okrese Žilina na prelome júla a augusta na dva týždne výrobu. Dôvodom je plánovaná celozávodná dovolenka.

Už od septembra by však fabrika mala nabehnúť na plnú trojzmennú prevádzku, kým od apríla kvôli karanténnym opatreniam a poklesu dopytu po nových automobiloch funguje iba na dvoch zmenách. Firma hovorí o zlepšujúcej sa situácii na trhu a vyššom dopyte po jej modeloch.

Odstávka umožní lepšiu údržbu

Výrobné linky, na ktorých sa momentálne vyrábajú modely Kia Sportage a modelový rad Ceed, prerušia výrobu na dva týždne od 27. júla. Produkcia bude opätovne spustená v pondelok 10. augusta rannou zmenou, informovala spoločnosť.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Počas pravidelnej odstávky budú pritom vykonávané viaceré práce spojené s údržbou, kontrolou a modifikáciou výrobných zariadení ako aj ďalšej techniky, ktoré nie je možné realizovať počas prebiehajúceho výrobného procesu.

V areáli závodu tak aj napriek celozávodnej dovolenke budú nasadení mnohí pracovníci z oddelenia údržby, ako aj viacerých dodávateľských organizácií.

Dopyt po autách začína stúpať

Krátko po celozávodnej dovolenke sa pritom výroba v závode oproti súčasnosti ešte navýši. „Postupne sa zlepšujúca situácia na automobilových trhoch a s tým spojený vyšší dopyt po modeloch Kia Sportage a Ceed, vyrábaných v našom závode, nám umožňujú sa vrátiť k trojzmennej prevádzke. Nočnú zmenu plánujeme obnoviť 2. septembra,“ uviedol hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Ján Žgravčák.

Automobilka pritom v Tepličke nad Váhom vyrábala v dvojzmennej prevádzke od 6. apríla, v období najprísnejších opatrení proti koronavírusu v celej Európe, keď dopyt po nových vozidlách náhle klesol.

Viac k témam: celozávodná dovolenka, Ekonomické dopady koronavírusu, Kia Motors Slovakia
Zdroj: Webnoviny.sk – Kia zastavuje výrobu a ľudí posiela na dovolenku, po návrate nabehnú v plnej sile na tri zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *