Home / SVET / Počet nakazených je v indickej metropole Dillí oveľa viac, testy odhalili protilátky u takmer každého štvrtého obyvateľa

Počet nakazených je v indickej metropole Dillí oveľa viac, testy odhalili protilátky u takmer každého štvrtého obyvateľa

21.7.2020 (Webnoviny.sk) – Takmer každý štvrtý obyvateľ indickej metropoly Dillí sa nakazil novým koronavírusom. Vyplýva to z testov na protilátky u náhodnej vzorky ľudí. Podľa vládnej štúdie malo z 21 387 testovaných ľudí 23,48% protilátky proti ochoreniu COVID-19. To naznačuje, že nákaza je v meste oveľa rozšírenejšia, ako ukazuje počet potvrdených prípadov, informuje spravodajský portál BBC.

Dillí dosiaľ zaznamenalo 123 747 prípadov, čo predstavuje menej ako jedno percento z jeho 19,8 milióna obyvateľov. Pri 23,48% nakazených by tento počet v tak veľkom meste predstavoval 4,65 milióna. Tento rozdiel podľa vládneho vyhlásenia poukazuje na veľký počet nakazených bez príznakov. Číslo 23,48% môže byť podľa vlády dokonca príliš nízke, pretože Dillí má niekoľko husto obývaných oblastí.

Viac o téme: Koronavírus

Štúdia, ktorá je prvá svojho druhu v Indii, je podľa expertov dôležitá, pretože pomôže úradom lepšie pochopiť šírenie vírusu. Môže ich nasmerovať k lepšej distribúcii testovacích zariadení a tiež im pomôcť pri zavádzaní opatrení proti šíreniu vírusu špecifických podľa oblastí.

Dillí je jedno z indických miest, ktoré pandémia koronavírusu zasiahla najhoršie. Počas prvých dvoch júnových týždňov sa potýkalo s chronickým nedostatkom nemocničných lôžok, no nemocničná infraštruktúra sa odvtedy zlepšila a klesá aj denný prírastok nových prípadov a úmrtí.

Počas uplynulých dvoch týždňov v metropole pribúdalo 1 200 až 1 600 nových prípadov denne, čo je zhruba polovica počtu z posledného júnového týždňa, a v pondelok dokonca zaznamenali len 954 prípadov. To by sa dalo pripísať zvýšenému testovaniu, sledovaniu prípadov či izolácii.

Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet nakazených je v indickej metropole Dillí oveľa viac, testy odhalili protilátky u takmer každého štvrtého obyvateľa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *